Foto: F64
Šīs nedēļas nogalē būs pārsvarā mākoņains laiks un daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī uz sestdienu Latvijā debesis būs galvenokārt apmākušās un daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām līs stipri. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļu puses vējš, kas piekrastē, un negaisa laikā arī citviet brāzmās pastiprināsies līdz 15-18 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma no +13 līdz +18 grādiem.

Sestdien pa dienu saglabāsies mākoņains laiks, tomēr brīžiem debesis skaidrosies. Dienas laikā nokrišņu zonas pakāpeniski atkāpsies uz austrumiem, līdz ar to dažviet vēl īslaicīgi līs un austrumu rajonos dienas pirmajā pusē iespējams pērkona negaiss. Pūtīs mērens rietumu puses vējš, kas līča piekrastē un negaisa laikā arī citviet brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra nepārsniegs +17 līdz +22 grādus, vien galējos austrumu rajonos būs siltāks - no +23 līdz +26 grādiem.

Savukārt svētdien gaidāms daļēji mākoņains laiks, vietām īslaicīgi līs un arīdzan iespējams pērkona negaiss. Pūtīs rietumu, ziemeļrietumu vējš ar ātrumu no diviem līdz septiņiem metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs augstāka kā sestdien - no +20 līdz +24 grādiem, vēsāks būs Kurzemes piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!