Foto: Shutterstock
Piektdien vēl daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, bet, sākot ar nedēļas nogali, līdz nākamās nedēļas vidum laiks atkal kļūs sausāks un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Piektdien lielā daļā teritorijas joprojām gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas vietām centrālajos un austrumu rajonos būs stipras, bet galējos rietumu rajonos un Kurzemes ziemeļos diena aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains, bet Kurzemē un Vidzemes piekrastē vējš pūtīs no ziemeļu puses un jūras piekrastē brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +17...+22 grādiem pēc Celsija, bet vēsāks būs Kurzemes piekrastē. Tur gaisa temperatūra būs +14...+17 grādi pēc Celsija.

Naktī uz sestdienu īslaicīgi nokrišņi sagaidāmi valsts austrumos, bet gaisa temperatūra būs +8...+13 grādu pēc Celsija robežās.

Nedēļas nogalē virs Baltijas jūras dienvidu daļas nostiprināsies jauns anticiklons, kas nodrošinās sausu un mēreni siltu laiku. Gan sestdien, gan svētdien debesis būs daļēji mākoņainas un galvenokārt dominēs augstie mākoņi. Nakts laikā debesis daudzviet būs skaidras.

Sestdien pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Vietām piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 15 metrus sekundē. Būtiski nokrišņi brīvdienās nav gaidāmi. Gaisa temperatūra ziemeļu vēja ietekmē dienā būs nedaudz zemāka kā iepriekšējās dienās. Proti, sestdien gaiss iesils līdz aptuveni +14...+19 grādiem pēc Celsija, bet svētdien temperatūra pieturēsies +16...+22 grādu pēc Celsija robežās.

Naktī no sestdienas uz svētdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +5...+10 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā laiks vēl saglabāsies sauss, tomēr pakāpeniski palielināsies mākoņu daudzums. Pūtīs mērens ziemeļu puses vējš un gaisa temperatūra dienas laikā būs +15...+22 grādi, bet naktī +8...+13 grādu robežās.

Nedēļas vidū un otrajā pusē vietām sagaidāms neliels lietus, bet gaisa temperatūrā nav gaidāmas būtiskas izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!