Foto: Shutterstock
Nedēļas izskaņā daudzviet Latvijā snigs un pastiprināsies sals. Auksts laiks pieturēsies arī nākamajā nedēļā, dažviet termometra stabiņam rādot pat -10 grādus pēc Celsija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sinoptiķi norāda, ka pirmdien Latviju no rietumiem turpina šķērsot zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti. Teritorijas lielākajā daļā līst, un piekrastes rajonos pūš brāzmains dienvidu, dienvidrietumu vējš. Arī naktī uz otrdienu vēl daudzviet gaidāms lietus, tomēr virs Latvijas pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens. Tādēļ jau dienā līs vairs tikai vietām, un dienvidu puses vējš pakāpeniski pierims.

Gaisa temperatūra nedēļas sākumā saglabāsies visai augsta, piekrastē sasniedzot pat +5…+7 grādus pēc Celsija.

Sākot ar trešdienas dienu, laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība. Ja trešdien nokrišņi lietus un slapja sniega veidā gaidāmi tikai vietām Latvijā, tad ceturtdien un piektdien tie gaidāmi visā Latvijas teritorijās. Piektdienas dienā daudzviet nokrišņu daudzums sasniegs pat 3-5 milimetrus.

Temperatūras stabiņš nedēļas vidū nakts stundās noslīdēs zem -1 grāda pēc Celsija atzīmes, bet dienā nepārsniegs +4 grādu pēc Celsija atzīmi.

Nedēļas izskaņā plaša nokrišņu zona daudzviet Latvijā atnesīs sniegu. Valsts austrumu daļā varētu izveidoties noturīga 4-10 centimetrus bieza sniega sega. Pēc pašreizējām prognozēm jaunās nedēļas sākumā no ziemeļiem, ziemeļrietumiem Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, tādēļ termometra stabiņš pat piekrastes rajonos pieturēsies zem nulles grādu atzīmes, bet vietām austrumu rajonos tas noslīdēs līdz pat -10 grādiem pēc Celsija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!