Foto: DELFI
Pēc vējainākas un nokrišņiem bagātākas nedēļas, pastiprinoties anticiklona ietekmei, nākamajā nedēļā laika apstākļi kļūs stabilāki - laiks kļūs sausāks un termometra stabiņš slīdēs uz leju, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās un nedēļas sākumā, ciklonam lēnām atkāpjoties, vietām vēl gaidāma neliela līdz mērena snigšana, galvenokārt, centrālajos un austrumu rajonos. Būtisks sniega segas pieaugums nav gaidāms, bet, salam nomainot atkusni, veidosies apledojums. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā saglabāsies -1...-6 grādu robežās, bet piekrastes rajonos būs siltāks: +1..-4 grādi.

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Vietām, galvenokārt Kurzemē un līča piekrastē, nedaudz snigs, taču kopumā debesis biežāk skaidrosies un dienas būs saulainas. Nedēļas pirmajā pusē termometra stabiņš naktīs noslīdēs līdz -7..-12 grādu atzīmei, arī dienas laikā, spīdot saulei, temperatūra saglabāsies zema: -5..-10 grādi, piekrastes teritorijās naktī un dienā 0..-5 grādi.

Darba nedēļas vidū un beigās nokrišņi nav gaidāmi, debesis daudzviet skaidrosies. No ziemeļiem ieplūdīs aukstāka gaisa masa, un, pūšot lēnam vējam, pastāv liela varbūtība, ka gaisa temperatūra pazemināsies līdz -16...-21 grādiem un, iespējams, vēl vairāk.

Foto: meteo.lv
Foto: meteo.lv
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!