Oktobra pirmā nedēļa nesīs rudenīgu laiku un naktī uz piektdienu ir gaidāma arī pirmā stiprā vētra, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus pārsvarā noteiks zema spiediena ieplakas, tomēr, neskatoties uz to, lietus gaidāms vien Latvijas austrumos. Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks un mitrāks gaiss, līdz ar to nakts laikā daudzviet izveidosies migla. Nedēļas vidus paies bez ievērojamiem nokrišņiem, nedaudz paaugstināsies arī gaisa temperatūras - dienas laikā sasniegs +13...+17 grādiem pēc Celsija.

Savukārt naktī uz piektdienu Latvijai pāri virzīsies neliels, bet ļoti aktīvs ciklons. Ar šo ciklonu būs saistīta pirmā rudens vētra - daudzviet dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 15-20 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos dienas pirmajā pusē tās var pārsniegt pat 25 metrus sekundē. Šis ciklons visā Latvijas teritorijā atnesīs mērenu lietu, bet atsevišķos rajonos līs stipri; krasas gaisa temperatūras izmaiņas šajās dienās gan vēl nav gaidāmas, norāda sinoptiķi.

Nedēļas nogalē vējš pakāpeniski pierims, tomēr saglabāsies lietains laiks. Arī gaisa temperatūras pakāpeniski pazemināsies, un dienas laikā gaiss iesils vien līdz +9...+13 grādiem.

Savukārt nākamās darba nedēļas sākumā paaugstināsies atmosfēras spiediens un nokrišņi pamazām pierims. Debesīm skaidrojoties gaisa temperatūra nakts laikā austrumu rajonos noslīdēs līdz +3...+6 grādiem, un zāles virskārtā iespējamas salnas 0...-1 grāds, citviet Latvijā nakts laikā vēl pieturēsies +6...+11°, savukārt dienā gaiss neiesils vairāk par +10...+13 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!