Foto: LETA
Nedēļas sākumā Latvijai no ziemeļaustrumiem pietuvosies neliels ciklons. Tā ietekmē debesis būs lielākoties mākoņainas, taču neiztiks arī bez brīžiem, kad uzspīdēs saule, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Nedēļas sākumā pa laikam gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, pārsvarā sniegs. Mērenais ziemeļu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem, bet piekrastes rajonos vējš aizvien būs brāzmains.

Latvijā turpinās ieplūst auksts gaiss, tomēr palielināts mākoņu daudzums un vēl neaizsalusī jūra gaisa temperatūrai valsts rietumos naktī vēl neļaus pazemināties zem -4…-9 grādiem. Austrumu rajonos būs aukstāks, tur līdz -10…-12 grādiem. Dienā maksimālā gaisa temperatūra nebūs aukstāka par -1…-6 grādiem.

Darba nedēļas vidū atmosfēras spiediens paaugstināsies, līdz ar to debesis skaidrosies biežāk, pierims arī vējš un tikai vietām vēl gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi, pārsvarā sniega veidā. Zem skaidrām debesīm, termometra stabiņš noslīdēs zem -15…-18 grādu atzīmes un naktī uz piektdienu pat zem -20 grādiem.

Aukstais gaiss veicinās aktīvu ledus veidošanos Rīgas līcī un Irbes šaurumā. Vietām valsts austrumu daļā nakts un rīta stundās veidosies sarma. Lai gan diena daudzviet uzspīdēs saule, tomēr tā gaisu būtiski neiesildīs. Maksimālā gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā saglabāsies -1…-6 grādu intervālā, bet austrumos gaisa temperatūra būs vēl nedaudz zemāka.

Prognozes liecina, ka nedēļas beigās un brīvdienās spiediens mazliet pazemināsies, līdz ar to mākoņu daudzums kļūs lielāks un uzsnigs arī sniegs. Nedaudz mazināsies arī sals. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -5….-12 grādu robežās, bet maksimālā dienā: -1…-5 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!