Foto: LETA

Līdz svētdienai Latvijā saglabāsies auksts un pārsvarā sauss laiks, pirmdien no rietumiem ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss, gaidāmi nokrišņi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Sestdien Latvijas austrumu daļā debesis aizklās mākoņi un vietām nedaudz snigs. Svētdien visā valstī būs daudz mākoņu, vietām iespējams neliels sniegs, Kurzemē – arī atkala un lietus. Sestdien gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, svētdien tā paaugstināsies līdz -1..-5 grādiem, Kurzemē kļūs vēl par kādu grādu siltāk. Vējš mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem.

Nākamnedēļ laikapstākļus noteiks cikloni, tie atnesīs atkusni un nokrišņus – sniegu, atkalu un lietu. Ceļi bieži kļūs slideni. Brīžiem pastiprināsies vējš.

Iespējams, siltākā diena būs otrdiena, 4. decembris, kad gaisa temperatūra var paaugstināties līdz +2..+4 grādiem valsts austrumos un +6..+8 grādiem Kurzemē. Nedēļas lielāko daļu gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, un nokusušā sniega vietā daudzviet veidosies jauna, slapja sniega kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!