Foto: AP/Scanpix
Tuvākajās dienās Latvijā kļūs nedaudz vēsāks, biežāk snigs un puteņos, bet noturīgs sals, iespējams, iestāsies nedēļas nogalē, liecina jaunākās laika prognozes.

Naktī uz otrdienu Latviju šķērsos ciklons, daudz līs un snigs, nokrišņi turpināsies arī dienā, kad daudzviet gaidāms sniegputenis. Sagaidāms, ka Ziemeļvidzemē uzsnigs aptuveni desmit centimetru sniega, citviet valstī snigs mazāk. Iegriezīsies ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 14-19 metriem sekundē.

Trešdienas rītā valsts austrumu, ziemeļaustrumu novados gaisa temperatūra noslīdēs līdz -4..-7 grādiem, citviet valstī - līdz +2..-3 grādiem.

Paredzams, ka naktī uz ceturtdienu no dienvidrietumiem pār Latviju virzīsies nākamā lielā nokrišņu josla, pārsvarā snigs un puteņos, sniegu vietām nomainīs lietus, gaisa temperatūra ceturtdien paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem.

Piektdien nokrišņu būs mazāk, galvenokārt gaidāms sniegs. Nedēļas nogalē, visticamāk, ieplūdīs aukstāks gaiss no ziemeļiem un visā valstī iestāsies sals, lai gan pastāv iespēja, ka ieradīsies nākamais ciklons, kas kavēs aukstuma atnākšanu un sagādās jaunus nokrišņus.

Līdz ar to prognozes par gaisa temperatūru šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ ir ļoti dažādas - robežās no +5 līdz -25 grādiem. Tomēr ar augstu varbūtību var prognozēt, ka vismaz pāris naktīs februāra pirmajā pusē gaisa temperatūra Latvijā noslīdēs zem -10 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!