Foto: LETA
Nedēļas beigās, pastiprinoties anticiklona ietekmei, lietus mitēsies. Pūtīs lēns vējš un mazināsies mākoņu daudzums, ļaujot pavadīt oktobra baigas, baudot pārsvarā saulainu un rudenīgi siltu laiku, liecina jaunākās LVĢMC prognozes.

Sinoptiķi norāda, ka nākamajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība ziemeļos, bet brīžiem tuvosies arī augsta spiediena atzars no dienvidiem. Jāmin gan, ka nedēļas sākumā naktīs termometra stabiņš vēl noslīdēs zem nulles, bet darba nedēļas vidū paliks siltāks un dienas daudzviet būs +8…+13° robežās.

Naktī uz pirmdienu vietām gaidāms neliels lietus, lokāli iespējams arī slapjš sniegs, vietām valsts austrumos gaisa temperatūrai pazeminoties zem nulles, bet teritorijas lielākajā daļā tā saglabāsies +1…+6° robežās, daudzviet piekrastē nepazeminoties zem +8…+10°. Bet dienā laiks būs sauss un brīžiem uzspīdēs arī saule. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastes rajonos pastiprināsies brāzmās līdz 15 m/s.

Naktī uz otrdienu vējš pierims, tomēr laiks saglabāsies lielākoties mākoņains un sauss, un vien pievakarē no rietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā saglabāsies kā iepriekšējā diennaktī.

Darba nedēļas vidū pastiprināsies vairāku ciklonu ietekme no ziemeļiem, laiks kļūs lietaināks un pastiprināsies vējš - lielākajā valsts daļā brīžiem gaidāms lietus, kā arī pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Taču gaisa temperatūra naktī turēsies virs nulles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!