Foto: Shutterstock
Turpmākajās diennaktīs Latvijā nostiprināsies anticiklona ietekme un gaisa temperatūra dažās saulainākajās pēcpusdienās pakāpsies līdz rekordaugstai atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un "Global Forecast System" informācija.

Pirmais siltuma rekords šomēnes tika sasniegts vēlēšanu dienā, termometra stabiņam Mērsragā pakāpjoties līdz +18,8 grādiem. Svētdien Latviju šķērsoja aukstā atmosfēras fronte, tādēļ pirmdienas rīts daudzviet Latvijā ir aukstākais kopš pavasara.

No dienvidrietumiem Latvijai tuvojas siltāks gaiss, un otrdien temperatūra pakāpsies līdz +11..+16 grādiem. Kādā no turpmākajām pēcpusdienām, sildot saulei, gaisa temperatūra var sasniegt +16..+21 grādu. Reizēm, pelēkiem mākoņiem pārklājot debesis, gaisa temperatūra dienas laikā var būt aptuveni tāda pati kā naktī, iespējama arī smidzināšana un migla.

Minimālā gaisa temperatūra nakts un rīta stundās nav gaidāma zemāka par +4..+9 grādiem.

Šīs nedēļas sākumā pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, vietām piekrastē brāzmās līdz 18 metriem sekundē, bet, sākot ar nedēļas vidu, dominēs lēns dienvidu vējš.

Sagaidāms, ka anticiklons saglabāsies arī nākamajā nedēļā, tādēļ nav gaidāmi ievērojami nokrišņi un gaisa temperatūra būs virs normas.

Jau ziņots, ka augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta oktobra vidū, ir +22,6 grādi 1995.gada 10.oktobrī un +21,8 grādi 1967.gada 13.oktobrī. Vēlākais zināmais datums, kad gaisa temperatūra Latvijas teritorijā sasniegusi +20 grādu robežu, ir 18.oktobris 1949.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!