Foto: LETA
Trešdien laika posmā no 12 līdz 15 galvaspilsētā gaidāma ļoti stipra snigšana – sniega sega palielināsies par 10–12 centimetriem. Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) sniega dēļ izplatījis oranžo brīdinājumu.

Brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.

Ceļi un ietves būs slidenas.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, trešdien, turpinoties snigšanai, laika posmā no pulksten 12 līdz 15 Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms ļoti stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu 10-12 centimetri.

Brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.

Brīdinājums spēkā no pulksten 12 līdz pulksten 20.

Savukārt laika posmā no pulksten 13 līdz 16 Latvijas rietumu daļā uz vadiem un koku zariem veidosies stiprs slapja sniega nogulums. Šis brīdinājums ir spēkā no pulksten 13 līdz pulksten 23.59.

Slapja sniega nogulums uz vadiem un koku zariem atsevišķos rajonos var izraisīt koku zaru lūšanu un elektrolīniju bojājumus, var tikt traucētas āra aktivitātes.

LVĢMC norāda, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes.

Pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgam un jāieplāno ilgāks laiks ceļā.

Oranžais brīdinājums nozīmē – tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kas dotajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Jābūt gataviem, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

Jau ziņots, ka trešdien snigšana turpināsies visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!