Foto: Shutterstock

Otrdien no dienvidrietumiem Latviju jau šķērso plaša nokrišņu zona, taču visintensīvākais lietus gaidāms trešdien, 26. maijā, no rīta un dienas pirmajā pusē, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Valsts centrālajos un austrumu rajonos nokrišņu daudzums samiegs 20-30 milimetrus 12 stundu laikā.

Neraugoties uz to, Vidzemē brīdinājuma līmenis definēts kā oranžais, jo augsne jau ir pārmitra no iepriekšējām lietavām un tas būtiski kavē ūdens uzsūkšanos zemē.

Dažviet zemākajās vietās iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana.

Brīdinājums spēkā no pulksten 5 līdz pulksten 17.

Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka oranžais brīdinājums nozīmē – tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kas dotajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Jābūt gataviem, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi, jābūt modriem un jāinteresējas par gaidāmajām hidrometeoroloģisko apstākļu izmaiņām.

VUGD atgādina, ka nepieciešams pasargāt sevi un savu īpašumu, jo iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana.

Var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams būs nepieciešama evakuācija. Bīstami braukšanas apstākļi uz ceļa pasliktinātas redzamības un akvaplanēšanas dēļ

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!