Foto: Shutterstock
Dienā laika apstākļus noteiks plaša ciklona dienvidaustrumu mala. Mākoņi mīsies ar sauli, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, prognozē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, bet gaiss iesils līdz +3…+7 grādiem pēc Celsija.

Jau ziņots, ka otrdienas pēcpusdienā un naktī uz trešdienu plašs ciklons ar centru virs Ziemeļu jūras Latvijā no rietumiem ienesīs siltāka gaisa masu, līdz ar to jau nedēļas vidū vietām centrālajos un dienvidu rajonos termometra stabiņš dienas laikā sasniegs +8...+10 grādu atzīmi.

Tomēr ciklona ietekmē trešdien lielākajā teritorijas daļā gaidāms arī neliels līdz mērens lietus, turklāt pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, daudzviet brāzmās sasniedzot 15-18 m/s.

Arī turpmākajās dienā saglabāsies nepastāvīgi laika apstākļi: ceturtdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem, bet piektdien gar Skandināvijas ziemeļu daļu virzīsies jau nākamais ciklons, kura ietekmē Latvijā no jauna gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē dienas laikā pieturēsies +4…+10 grādu robežās, bet naktīs gaiss atdzisīs līdz vidēji -2…+3 grādiem, nedēļas nogalē vietām līdz -5 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!