Foto: AP/Scanpix/LETA
Piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņainas debesis, bet Kurzemes rietumos - skaidrs laiks, liecina meteoroloģiskā informācija. Vēlāk pa dienu mākoņu daudzums samazināsies un spīdēs saule, nav gaidāmi lieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Vietām, galvenokārt valsts centrālajā daļā, rīta pusē nedaudz līst. Gaisa temperatūra +4..+9 grādi. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš. Rīgā mākoņains rīts, pūš ziemeļaustrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +8 grādi.

Sagaidāms, ka vēlāk gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+17 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš. Rīgā debesis pakāpeniski skaidrosies, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš un gaiss iesils līdz +14 grādiem, pie jūras - līdz +11 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 765-768 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,2 grādiem Alūksnē līdz +14,1 grādam Ainažos. Stiprākās vēja brāzmas ceturtdien bija 19 metru sekundē Rīgā un Zemgalē. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21. maijā bija +36 grādi Spānijā un +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -10 grādi kalnos Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!