Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajā dekādē Latvijā valdīja aukstums un dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā valstī bija 6,6 grādus zem normas, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Visu perioda dienu vidējā gaisa temperatūra bija no 3 līdz 11 grādiem zemāka par ilggadīgajiem vidējiem rādītājiem, viszemāk noslīdot 19.janvārī.

It sevišķi auksts laiks bija Austrumlatvijā. Vidzemes augstienē (Zosēnos) dekāde bija 8,4 grādus, bet 19. janvāris - 15 grādus aukstāki par normu.  Zosēnos tika sasniegtas arī viszemākās pagaidām šai ziemā minimālās gaisa temperatūras Latvijā: naktī uz 19. janvāri: -26,7 grādi un naktī uz 20. janvāri: -27 gradi pēc Celsija skalas.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 66% no normas ar teritoriālajām svārstībām no 33% Ventspilī un Salacgrīvā un 36% Rīgā līdz normai un nedaudz virs tās pašos Latvijas dienvidaustrumos.

Lielāka un visu valsts teritoriju aptveroša snigšana bija 11. un 15. janvārī, pārējās dienās sniegs bija vietām un neliels. Sniega sega visu dekādi  klāja visu Latviju. 21.janvāra rītā visbiezākā tā bija Vidzemes un Alūksnes augstienēs: 28-31 centimetri.

Rīgu klāja 11 centimetrus biezs sniegs, bet vismazāk sniega bija Daugavpilī, Ventspilī  un Liepājā no 7 līdz 8 centimetriem, kā arī Kolkā - 4 centimetri.

Dekādes vēja ātrums bija jūtami mazāks par normu, vislielāko brāzmu ātrumu - 19 metrus sekundē, sasniedzot 11.janvārī Kolkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!