Foto: Shutterstock
Piektdien vairākās Latvijas pilsētās "lauzti" 23.maija karstuma rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi.

Bauskā gaiss piektdien iesilis līdz +27,4 grādiem pēc Celsija, "laužot" 1953.gada rekordu, kad tur termometra stabiņš 23.maijā rādīja +27,1 grāda atzīmi. Skrīveros arī "lauzts" 1953.gada karstuma rekords, kad todien tas bija +27,2 grādi. Šogad 23.maijā tur reģistrēts 27,6 grādu karstums.

Karstuma rekordi krituši arī Skultē, kur piektdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +28,3 grādu atzīmei. Iepriekšējais rekords bija fiksēts 1963.gadā, kad Skultē bija +27,9 grādus silts.

Stendē piektdien reģistrēts +27,5 grādu karstums, tā kritis 1953.gada rekords, kad 23.maijā tur bija +26,9 grādi.

Jau vēstīts, ka šīs dienas ir ļoti vasarīgas un karstuma rekordi ir krituši vairākkārt. Tomēr mediķi aicina būt uzmanīgiem, baudot silto laiku, jo pārkaršana var radīt nopietnas veselības problēmas. Jāuzmanās gados veciem cilvēkiem, ar hroniskām kaitēm sirgstošajiem, kā arī bērniem un cilvēkiem, kuri darbs saistīts ar atrašanos laukā. Karstajā laikā nedrīkst piemirst arī par dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!