Foto: stock.xchng
Dienā debesis pa laikam aizklās mākoņi, rietumu un centrālajos rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Lokāli līs stipri, kā arī iespējama krusa. Pūtīs pārsvarā mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-16 m/s, bet pērkona negaisa laikā krasas vēja brāzmas iespējamas arī līdz 20 m/s. Diena būs karsta - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +28…+32°.

Galvaspilsētā būs mainīgs mākoņu daudzums un dienas otrajā pusē īslaicīgi uzlīs, ducinās pērkons. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Dienā termometra stabiņš sasniegs +31…+32° atzīmi.

Brīvdienās laika apstākļus noteiks ciklons, līdz ar to Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss, un karstums atkāpsies. Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona lietusgāzes – atsevišķos rajonos arī stipras. Pūtīs pārsvarā mērens dienvidrietumu, rietumu vējš.

Svētdien būs vējains laiks – vēja brāzmas daudzviet sasniegs 15-17 m/s. Naktis būs dzestras – gaiss atdzisīs līdz +12…+17 grādiem, tomēr arī dienas būs relatīvi vēsas – sestdien +21…+24 grādi, svētdien vairs tikai +17…+21°.

Nākamās nedēļas sākumā debesis bieži būs mākoņainas, pa laikam līs un atsevišķās dienās iespējami arī pērkona negaisi. Pierims vējš, bet gaiss dienas laikā iesils līdz +19…+24 grādiem.

Nākamās nedēļas vidū pastiprināsies anticiklona ietekme un nokrišņi mitēsies. Pūtīs lēns rietumu puses vējš, un, lai gan naktis būs dzestras, tomēr dienā daudzviet atgriezīsies karstums līdz +27 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!