Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijā piektdienas rītā daudzviet Kurzemē un vietām Latvijā līst stiprs lietus un pūš spēcīgs vējš, taču postījumu nav, liecina meteorologu sniegtā informācija.

"Latvijas valsts ceļi” piektdienas rītā vēsta, ka rīta pusē īslaicīgs lietus gaidāms galvenokārt Kurzemē, kur nokrišņu daudzums sasniegšot 15 milimetrus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) vēsta, ka dienas pirmajā pusē pūtīs stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 17 līdz 22 metrus sekundē, bet līča piekrastē - līdz 25 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs no +10 līdz 13 grādiem.

Tikmēr, lai gan piektdien solīta šogad pirmā rudens vētra, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nav saņēmis izsaukumus, lai palīdzētu novērst stiprā vēja sekas, ziņoja Latvijas Radio.

”Latvenergo” informē, situācija elektroapgādē ir stabila. AS ”Sadales tīkls” Dispečeru dienests ziņojis, ka avārijas atslēgumi ir reģistrēti Saldus apkaimē, kur operatīvās brigādes jau piektdien no rīta strādāja, atjaunojot elektroapgādi. Saldus apkārtnē piektdien no rīta tika konstatēti trīs vidējā sprieguma avārijas atslēgumi.

AS ”Sadales tīkls” ir gatava attiecīgajos reģionos ātri reaģēt avārijas atslēgumu rašanās brīžos un operatīvi atjaunot elektroapgādi.

AS ”Latvenergo” aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Piektdienas priekšpusdienā vēl valsts lielākajā daļā brīžiem līs, bet, sākot no rietumiem, uzspīdēs saule. Dienas otrajā pusē vietām Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, iespējama arī krusa, liecina (LVĢMC) prognozes.

Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 13-18 metriem sekundē, dienas pirmajā pusē vietām vēl gaidāmas nedaudz stiprākas brāzmas, Vidzemes piekrastē līdz 20-23 metriem sekundē. Vakarā iegriezīsies neliels dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs no +11 līdz +14 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!