Foto: LETA
Pirmdien Latviju šķērsos iepriekš neprognozēts dienvidu ciklons, kas daudzviet - galvenokārt Zemgales austrumu daļā un Vidzemē, iespējams, arī Rīgā, - izraisīs spēcīgu snigšanu, brīdina sinoptiķi.

Snigšana sāksies naktī un mitēsies vēlā pēcpusdienā. Valsts austrumos gaidāms arī lietus. Vietām uzsnigs 10-15 centimetru sniega.

Sākotnēji tika prognozēts, ka stiprā snigšana skars Kurzemi, bet jaunākās prognozes liecina, ka tā visvairāk iespējama Zemgales austrumu daļā un Vidzemē, kā arī Latgales rietumos.

Snigšanas laikā samazināsies redzamība, ceļi apledos un apsnigs.

Gaisa temperatūra pirmdien no rīta un dienā pazemināsies līdz 0..-3 grādiem, Latgalē saglabāsies siltums līdz +2 grādiem. Vējš iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un pūtīs mēreni.

Sestdien veiktie skaitlisko modeļu aprēķini rādīja, ka pirmdien Rīgā uzsnigs desmit vai pat vairāk centimetru sniega. Dažas no jaunākajām prognozēm liecina, ka stiprā snigšana Rīgai ies garām pa austrumu pusi, bet citas prognozes joprojām vēsta, ka tā skars galvaspilsētu.

Jaunākās prognozes arī liecina, ka nākamā nedēļa Latvijā būs siltāka nekā gaidīts - gaisa temperatūra bieži pakāpsies virs nulles, īpaši Kurzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!