Foto: DELFI
Lai gan Kurzemes rietumu piekrastē sākusies sniega kušana, Pirmo Ziemassvētku rītā vēl visu Latviju sedz no trim līdz 15 centimetriem bieza sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vismazāk sniega ir Kurzemē un Vidzemes piekrastē, teritorijas lielākajā daļā sniega biezums ir 7-12 centimetri, valsts austrumos tas vietām sasniedz vismaz 15 centimetru. Iespējams, Alūksnes augstienē sniega dziļums sasniedz 20 centimetru, jo ar to saistītajā Hānjas augstienē Igaunijā izmērīts līdz 25 centimetriem dziļš sniegs, kas ir arī biezākā sniega sega Baltijas valstīs.

Iepriekšējie sniegotākie Ziemassvētki Latvijā bija 2012.gadā, kad valsti sedza no pieciem līdz 25 centimetriem dziļš sniegs, tai skaitā Rīgā bija 22 centimetri sniega. 2013., 2015. un 2016.gadā visā Latvijā Ziemassvētki pagāja bez sniega, savukārt 2014.gadā lielu valsts daļu klāja 1-8 centimetri sniega, pērn Pirmajos Ziemassvētkos tikai austrumu novados saglabājās 2-10 centimetrus bieza sniega kārta.

Otrdienas rīts Latvijā ir apmācies, nav būtisku nokrišņu. Pūš lēns mainīga virziena vējš, piekrastē - mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra no +1..+2 grādiem atklātas jūras piekrastē Kurzemē līdz -4 grādiem valsts centrālajā daļā un -6 grādiem austrumos.

Minimālā gaisa temperatūra Ziemassvētku naktī bija no 0..+1 grāda Kurzemes rietumkrastā līdz -9 grādiem vietām valsts austrumos.

Rīgā 25.decembra rītā apmācies laiks, pūš neliels dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien bija no +1 grāda atklātas jūras piekrastē Kurzemē līdz -5 grādiem valsts austrumos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.decembrī bija +21..+23 grādi Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -26 grādi Zviedrijas un Krievijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!