Pēc spēcīgās snigšanas 1.aprīlī Rēzeknes apkaimi pārklāja biezākā sniega sega kopš 1996.gada, un pēc 5.aprīļa snigšanas arī vietām citviet Austrumlatvijā var izveidoties līdz šim dziļākā sniega kārta šajā gadsimtā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Griškānu meteoroloģisko novērojumu stacijā, kas atrodas dažus kilometrus uz austrumiem no Rēzeknes, 2.aprīlī tika izmērīta 50 centimetru (cm) dziļš sniegs. Tik daudz sniega Rēzeknē nav bijis kopš 1996.gada, kad sniega kārtas augstums sasniedza 67 cm, un arī togad visdziļākais sniegs bija aprīļa sākumā.

Alūksnes un Daugavpils novērojumu stacijā 2.aprīļa rītā pietrūka divu, Jaunpiebalgas novada Zosēnos - sešu centimetru, lai sniega sega kļūtu par biezāko šajā gadsimtā. 3.-4.aprīlī sniega sega nedaudz saruka.

Piektdienas rītā sniega segas biezums Kurzemes rietumos bija 0-3 cm, Rīgā - 8 cm, Kurzemes austrumos un Zemgalē - 10-20 cm, Sēlijā, Latgalē un Vidzemē - 20-50 cm, Alūksnē - 55 cm.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas austrumu daļā uzsnigs 7-12 centimetru sniega, savukārt valsts rietumos nokrišņu būs maz, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!