Foto: Reuters/Scanpix
Tuvākajās dienās sals pieņemsies spēkā, bet nākamās nedēļas vidū gaidām atkusnis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šonedēļ Latvijas austrumu rajonos pieturas stabils sals – naktīs termometra stabiņš noslīd līdz -3...-6 grādu atzīmei, arī dienas laikā pakāpjas vien līdz -1...-3 grādiem. Sniega krājumi gan ir ļoti nelieli, turklāt gaidāms, ka sals pastiprināsies, bet nesnigs, informē sinoptiķi.

Anticiklona ietekme, kas visu šo nedēļu nosaka laika apstākļus Latvijā, novembra pēdējās un decembra pirmajās dienās tikai pastiprināsies. Gaidāms, ka pakāpeniski debesis skaidrosies, nokrišņi pavisam nelielā daudzumā šīs nedēļas izskaņā iespējami vien Kurzemē līča piekrastē, kur to veidošanos veicinās kontrasts starp vēl salīdzinoši siltajiem Rīgas līča ūdeņiem un aukstajām gaisa masām.

Spēkā pieņemsies arī sals, aptverot visu Latvijas teritoriju. Visaukstākās naktis būs brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā, kad Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš noslīdēs zem -10 grādu atzīmes, arī dienā pieturēsies -5...-6 grādus stiprs sals.

Laika apstākļu izmaiņas gaidāmas nākamās nedēļas vidū, kad anticiklona ietekme mūsu reģionā mazināsies, un austrumu puses vējus, kas aukstajās dienās būs lēni līdz mēreni, pakāpeniski nomainīs rietumu puses vēji, kas būs brāzmaini, un sev līdzi nesīs gan mākoņus un miglu, gan arī nokrišņus. Nākamās nedēļas vidū dienas laikā pat austrumu rajonos gaidāms atkusnis, bet jūras piekrastē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +6...+8 grādiem. Līdz ar to nokrišņi būs gan sniegs un slapjš sniegs, gan arī lietus. Tāpat iespējama apledojuma veidošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!