Otrdienas saullēktā gaisa temperatūra Mērsraga novērojumu stacijā pazeminājās līdz +3,0 grādiem, un tā ir zemākā valstī reģistrētā gaisa temperatūra kopš jūnija sākuma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Tomēr Mērsragā nav pārspēts 15.augusta aukstuma rekords. Tālajā 1933.gadā gaisa temperatūra noslīdēja līdz +2,5 grādiem.

15.augusta aukstuma rekords otrdienas rītā labots Liepājā, kur minimālā gaisa temperatūra bija +6,9 grādi, lidostā gaiss atdzisa līdz +5 grādiem.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra aizvadītajā naktī pazeminājās līdz +5..+10 grādiem.

Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem Vangažu un Usmas apkaimē minimālā gaisa temperatūra bija attiecīgi +4,1 un +4,5 grādi. Arī Ventspils lidostā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +4 grādiem.

Rīgas centra meteostacijā gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +12 grādiem, bet starptautiskajā lidostā "Rīga" gaiss atdzisa līdz +6 grādiem.

Kā ziņots, trīs dienas iepriekš - sestdien, 12.augustā, - gaisa temperatūra Latvijā pirmo un, iespējams, vienīgo reizi šogad pakāpās virs +30 grādiem. Tika pārspēts 12.augusta nacionālais karstuma rekords, turklāt Jelgavā un Bauskā, svelmei sasniedzot attiecīgi +33,7 un +34,2 grādus, labots arī visa mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!