Foto: DELFI
Svētdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir -2..-6 grādi, Kurzemes piekrastē vietām nulle grādu, bet zem mākoņiem Latgalē un Sēlijā +1..+4 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Sešu grādu sals reģistrēts gan Rīgas tuvumā, gan vietām citviet Vidzemē. Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem uz A2 šosejas starp Garkalni un Vangažiem gaisa temperatūra pazeminājusies līdz pat -7,3 grādiem.

Valstī palielinās mākoņu daudzums, vietām Latgalē nedaudz līst. Dažviet izklīst migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem, dienvidaustrumiem.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā noslīdējusi nedaudz zem nulles, starptautiskajā lidostā - līdz -5 grādiem. Agrā rītā neliels mākoņu daudzums un lēns vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5,0 grādiem Ventspilī līdz +13,1 grādam Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10. aprīlī bija +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -16 grādi vietām Skandināvijā un Islandē.

Tikmēr svētdien Latvijā būs daudz mākoņu un vietām nedaudz līs - priekšpusdienā Latgalē, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē, kā arī šur tur valsts centrālajā daļā, prognozē sinoptiķi.

Gaiss iesils līdz +5..+12 grādiem, pievakarē dažviet valsts dienvidos termometra stabiņš var pakāpties līdz +14 grādiem.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem, dienvidaustrumiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un caur mākoņiem uzspīdēs saule, gaiss iesils līdz +11 grādiem.

Rietumos atrodas ciklons, austrumos - anticiklons. No dienvidiem Latviju sāk šķērsot siltā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī 1020-1024 hektopaskāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!