Foto: DELFI
Septembra trešā dekāde kopumā Latvijā bija vienu grādu siltāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pēc rudenīgi dzestrās perioda pirmās puses, kurā diennakts vidējās gaisa temperatūras bija tuvas normai, Latvijā ieplūda siltākas gaisa masas. 26. septembris bija trīs, bet dekādes vissiltākā diena – 27. septembris – sešus grādus siltāki par normu.

26.septembrī dienā temperatūras virs +20 grādiem bija Kurzemē un Latvijas vidienē, bet 27. septembrī jau lielākajā Latvijas daļā, visaugstāk – līdz +22,5 grādiem – pakāpjoties Latvijas dienvidaustrumu daļā. Naktīs, raksturīgi rudens pirmajam mēnesim, minimālā gaisa temperatūra lielākoties bija no +6 līdz +10 grādiem, dekādes pirmajā pusē vietām noslīdot līdz +2 un +5 grādiem.

Arī dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija tuvs normai – 7% zem tās. Visvairāk šai dekādē lija Ventspilī un Alūksnē – ap 160% no normas, bet Bauskā dekādes nokrišņu daudzums bija tikai 20% no normas.

Ar nokrišņiem visbagātākie kopumā bija 24. un 30. septembris, bet diennaktī vislielākais nokrišņu daudzums bija 24. septembrī Siguldā – 70% no visas dekādes nokrišņu ”plāna”.

Rudens vēji visstiprāk pūta jūras piekrastes teritorijās. Sešās dekādes dienās maksimālās vēja brāzmas sasniedza vētraina vēja spēku, bet 23., 24. septembrī Baltijas jūras piekrastē un 27. septembrī Rīgas līča dienvidu daļā tām jau bija vētras spēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!