Foto: LETA

Sestdien no ziemeļiem pastiprināsies aktīvs ciklons, tādēļ debesis aizklās mākoņi un austrumos gaidāms sniegs, slapjš sniegs, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Vidzemes un Latgales upēs turpinās palu process, kas aizsākās februāra izskaņā. Straujākajos posmos uzlūzt ledus sega un iet ledus.

Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs -1...+4°.

Rīgā no rīta debesis vēl skaidrosies, tomēr vēlāk dienas gaitā tās aizklās mākoņi. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-16 m/s. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2...+4°.

Vidzemes un Latgales upēs turpinās palu process, kas aizsākās februāra izskaņā. Straujākajos posmos uzlūzt ledus sega un iet ledus. Vietām ir applūdušas palienes. Gaujas augštecē turpinās ledus iešana. Tirzā pie Lejasciema saglabājas ledus sastrēgums augšpus un lejpus novērojumu stacijai. Ogres lejtece no līkā tilta līdz Daugavai vēl klāta ar ledus segu. Daugavā pie Zeļķiem augšpus un lejpus novērojumu stacijai ir ledus sastrēgums, savukārt pie Pļaviņām ledus sega ar lāsmeņiem. Lāsmeņi veidojas arī pie Aiviekstes grīvas. Vietām applūdušas upju zemākās palienes. Nedēļas nogalē, kļūstot vēsākam laikam, palu process kļūs mazāk aktīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!