Foto: LETA
Sestdien Latvijā, sākot no rietumiem, debesis apmāksies un gaidāmi nokrišņi. Pēcpusdienā Kurzemē, vakarā valsts centrālajā daļā un vēlā vakarā arī austrumos būs spēcīgs sniegputenis – viens no stiprākajiem šajā ziemā, brīdina sinoptiķi.

Pēcpusdienā rietumu daļā stipri putinās, puteņa laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem. LVĢMC arī brīdina, ka ceļi būs slideni.

Sestdien pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas no dienas vidus, sākot no jūras piekrastes, strauji pastiprināsies un brāzmās 18-23 metriem sekundē. Vakarā jūras piekrastē brāzmās līdz 25 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra sestdien saglabāsies -2...+3 grādu pēc Celsija robežās.

Rīgā sestdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi, kas pēcpusdienā nesīs sniegu, slapju sniegu, bet vakarā gaidāms stiprs putenis, kura laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.

LVĢMC brīdina, ka ielas un trotuāri būs slideni. Pūtīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas pēcpusdienā pastiprināsies līdz stipram, un brāzmās sasniegs 15-18 metrus sekundē, bet vakarā pat 20 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra Rīgā sestdien saglabāsies +1...+3 grādu robežās.

"Delfi" jau ziņoja, ka lielākajā daļā Latvijas teritorijā gaidāms stiprs vējš un vietām arī sniegputenis, tāpēc valsts Rietumu rajonos sestdien izsludinās oranžo brīdinājumu, bet Latvijas rietumu un centrālajos rajonos – dzelteno brīdinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!