Foto: F64
Sestdiena gaidāma ne tikai saulaina, bet arī neraksturīgi silta - termometra stabiņš pakāpsies līdz +5...+10 grādu atzīmei, līdz ar to gaidāmi jauni 16. februāra maksimālās gaisa temperatūras rekordi, informē Latvijas Vides, meteoroloģijas un ģeoloģijas centrs.

Dienā laika apstākļus noteiks plaša anticiklona ziemeļu mala, līdz ar to daudzviet uzspīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas jūras piekrastē brāzmās sasniegs 15 m/s.

Diena būs silta - termometra stabiņš pakāpsies līdz +5…+10 grādu atzīmei, līdz ar to gaidāmi jauni 16. februāra maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Rīgā debesis skaidrosies un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +8...+10 grādus.

Jau ziņots, ka tuvākajās dienās centrālās un austrumu daļas upju baseinos sniega segas kušana turpināsies un upju notece lielākoties palielināsies. Kurzemes upēs ūdens līmenis lielākoties svārstīsies vai pazemināsies, bet atsevišķos upju posmos gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Lielupes baseinā ūdens līmeņi turpinās paaugstināties, Lielupes augštecē ir iespējama ledus sakustēšanās, kas izraisīs krasākas ūdens līmeņa svārstības, ledus iešana iespējama arī Lielupes baseina upēs. Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmeņa kāpums turpināsies, siltā laika ietekmē var būt lokālas ledus sakustēšanās.

Ledus segas biezums ir nevienmērīgs, daudzviet ir izskalojumi un ūdens uz ledus. Siltā laika ietekmē brīvdienās ledus sega kusīs, tāpēc uz ledus atrasties ir bīstami, atgādina sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!