Foto: LETA
Sestdien anticiklona ietekme mazināsies, mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, taču negaisa laikā vējš var būt brāzmains. Gaiss iesils līdz +27…+32 grādiem, piekrastes rajonos būs par pāris grādiem vēsāks, tur +20…+25 grādi.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, pēcpusdienā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, negaisa laikā brāzmains. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +28…+30 grādu atzīmei.

"Delfi" jau ziņoja, ka svētdien spiediens pazemināsies un vietām gaidāms neliels lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Līdz nedēļas beigām daudzviet Latvijā turpināsies stiprs karstums - gaiss dienās iesils līdz +27…+31°, vien vietām piekrastē būs nedaudz vēsāks. Naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par +16…+21.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijas teritoriju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs plašu nokrišņu zonu- pirmdien dienā un naktī uz otrdienu daudzviet līs, vietām intensīvi ar stiprām lietusgāzēm un pērkona negaisu. Vēl otrdien dienā, nokrišņu zonai atkāpjoties, lietus turpināsies, bet nedēļas vidū atkal pastiprināsies anticiklona ietekme un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pirmdien dienā centrālajos un austrumu rajonos gaisa temperatūra vēl saglabāsies +23..+28 robežās, bet aiz atmosfēras frontes no rietumiem Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss - otrdien un trešdien termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +17…+22.

Pūtīs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!