Foto: LETA
Sestdien trijos pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā bija no +3 grādiem Rīgas jūras līča dienvidu piekrastē līdz +9 grādiem dažviet Kurzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Savukārt kaimiņvalstī Baltkrievijā gaisa temperatūra tobrīd bija no +6 grādiem valsts ziemeļos līdz pat +29 grādiem dienvidos. Ukrainā gaisa temperatūra pakāpās līdz +30 grādiem, vēl par kādu grādu lielāks karstums turpinās Balkānu reģionā.

Rīgā gaisa temperatūra pēcpusdienā bija +4 grādi, Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā termometra stabiņš pakāpās līdz +26 grādiem, Ukrainas galvaspilsētā Kijevā - līdz +28 grādiem.

Savukārt zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu Eiropā bija -17 grādu kalnos Norvēģijas dienvidos.

Pāri Eiropai no Spānijas līdz Baltijas valstīm un Krievijai stiepjas zema spiediena apgabals un atmosfēras fronte, kas atdala aukstu gaisu rietumos un karstu gaisu austrumos. Frontes ietekmē daudzviet līst, vietām snieg.

Arī Latviju pagājušajā naktī un sestdien dienas pirmajā pusē no rietumiem šķērsoja nokrišņu zona, vēlāk daudzviet Kurzemē spīdēja saule, bet pārējā valstī saglabājās apmācies laiks.

Nākamajā nedēļā Eiropas dienvidaustrumos turpināsies karstums līdz +33 grādiem, liecina "Global Forecast System" prognoze, savukārt Latvijā tuvākajās dienās nav gaidāms par +15 grādiem siltāks laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!