Foto: F64

Ceturtdienas pēcpusdienā pieņemsies spēkā rietumu, dienvidrietumu vējš, vakarā un naktī uz piektdienu Baltijas jūras dienvidu daļā vēja ātrums brāzmās pārsniegs 30 metrus sekundē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-23 metriem sekundē, Kurzemes piekrastē – līdz 25-29 metriem sekundē.

Pašreizējā prognožu informācija liecina, ka vislielākā vēja ietekme gaidāma valsts dienvidu daļā. Iedzīvotājiem jābūt gataviem, ka nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami elektroapgādes traucējumi.

Viļņu augstums Baltijas jūrā sasniegs 3-5,5 metrus, Rīgas līcī gaidāmi līdz 2,5 metriem lieli viļņi. Stiprā vēja ietekmē gaidāma arī ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Jau ziņots, ka trešdien naktī un no rīta Latviju šķērsos plaša lietus zona, nokrišņi daudzviet turpināsies arī dienas laikā. Pūtīs brāzmains dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Sākot ar Kurzemi, to nomainīs rietumu, dienvidrietumu vējš. Vēja ātrums brāzmās sasniegs 12-17 metrus sekundē, Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 21 metram sekundē.

Atkāpjoties cikloniem, nedēļas nogalē gaidāms sals un vietām snigs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!