Foto: LETA
Brīvdienās Latvijā gaidāmi mainīgi laika apstākļi – sestdien daudzviet gaidāms lietus, bet svētdien sinoptiķi sola saulainu laiku, bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā laika prognoze brīvdienām.

Sestdien debesis virs Latvijas lielākoties klās mākoņi. No rīta lietus gaidāms valsts rietumu daļā, bet dienas otrajā pusē lietus mākoņi nokrišņus nesīs valsts centrālajā un austrumu daļā, bet vakarpusē lietus mitēsies. Naktī uz sestdienu gaiss atdzisīs līdz +11, +15 grādiem pēc Celsija, bet dienā sasils līdz + 14, +17 grādiem. Naktī un arī dienā vietām iespējams salīdzinoši stiprs vējš, kas brāzmās var sasniegt 15 metrus sekundē. Vakarpusē vējš pierims.

Naktī uz svētdienu laiks skaidrosies un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +9 grādiem valsts austrumos, kamēr rietumu daļā naktī gaidāms siltāks laiks. Svētdienas rītu sinoptiķi sola saulainu visā Latvijā. Dienas laikā mākoņu daudzums palielināsies, un saule pavīdēs vien starp mākoņiem. Tomēr nokrišņi svētdien nav gaidāmi un gaiss dienā sasils līdz +16, +18 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!