Otrdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pakāpusies līdz +27..+31 grādam, Zemgalē līdz pat +32 grādiem, tādējādi pārspēts 25. augusta nacionālais karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta Latvijā, bija +31,6 grādi tālajā 1938. gadā Rīgā.

No dienvidrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte un palielinās mākoņu daudzums. Vakarā un naktī uz trešdienu brīžiem gaidāms lietus, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes.

Vējš iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, tas pūtīs lēni līdz mēreni stipri. Gaisa temperatūra nakts gaitā noslīdēs līdz +14..+18 grādiem.

Trešdien mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs. Pūtīs mērens rietumu vējš, kas Vidzemes ziemeļrietumu daļā brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+24 grādi.

Rīgā no otrdienas vakara līdz trešdienas rītam brīžiem gaidāms lietus; dienā saule mīsies ar mākoņiem un nokrišņi maz iespējami. Pūšot mērenam vējam no rietumu puses, gaisa temperatūra trešdien būs +16 grādu no rīta un līdz +23 grādiem dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!