Foto: F64
Tā kā iepriekš sasnigušais sniegs bija ļoti irdens, šīs nedēļas gaitā tas sablīvējies, daudzviet samazinot sniega segas biezumu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi.

Rīgas centrā, kur pirmdien bija 23 centimetrus augsta sniega kārta, sestdien tā saplakusi līdz 15 centimetriem. Sniega segas biezums Liepājā samazinājies no 21 līdz 15 centimetriem.

Sniega kārta Ventspilī šīs nedēļas gaitā sarukusi no 16 līdz 11, Stendē - no 11 centimetriem trešdien līdz deviņiem centimetriem sestdien.

Valsts austrumos sniega segas izmaiņas šonedēļ bijušas mazākas, un sestdien tā zemi klāj biezumā no pieciem līdz desmit centimetriem.

Ziemeļvidzemes piekrastē otrdien un trešdien spēcīgi sniga, tādēļ sniega krājumi būtiski papildinājās. Saskaņā ar automatizētajiem mērījumiem Ainažos sniega segas biezums pieauga no sešiem līdz 19 centimetriem, pēcāk saruka līdz 15 centimetriem.

Jau ziņots, ka nākamnedēļ no pirmdienas līdz trešdienai Latvijā snigs un puteņos, pēc tam atkal pastiprināsies sals, prognozē "Global Forecast System".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!