Foto: Shutterstock

Pēc vēsa un vējaina nedēļas sākuma Latvijā būtiski paaugstināsies gaisa temperatūra un pierims vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Otrdien vietām nedaudz līs, valsts ziemeļaustrumu daļā iespējams arī sniegs un atkala, vairāk līs naktī uz trešdienu. Arī turpmākajās diennaktīs brīžiem gaidāms lietus, brīžiem debesis skaidrosies.

Otrdien vēl pūtīs spēcīgs austrumu, dienvidaustrumu vējš, trešdien tas iegriezīsies no dienvidiem un kļūs lēnāks. Gaisa temperatūra valsts rietumu un centrālajā trešdien sasniegs +12..+15 grādu.

Silts laiks turpināsies arī nākamajā nedēļā. Gaisa temperatūra novembra sākumā reizēm pakāpsies virs +10 grādiem, un arī vēsākajās naktīs termometra stabiņš valsts lielākajā daļā nenoslīdēs zem nulles. Sagaidāms, ka nokrišņu daudzums būs mazāks par normu, nesnigs un saule uzspīdēs biežāk nekā novembrī ierasts.

Sinoptiķi prognozē jaunus siltuma rekordus, pirmie gaidāmi trešdien, kad var krist arī visas Latvijas 31.oktobra siltuma rekords. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta Latvijā, ir +15,1 grāds 1984.gadā.

Kā ziņots, šogad Latvijā laboti jau 300 siltuma rekordi, septembrī un oktobrī reģistrēts lielākais jauno rekordu skaits kopš 2015.gada decembra. Šogad Latvijā gan pārspēts vēlāko +30 grādu rekords, gan atkārtoti sasniegts vēlāko +20 grādu rekords - vēl 18.oktobrī termometra stabiņš Daugavpilī un Dobelē pakāpās līdz +20 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!