Pirmdien daudzviet gaidāmi nokrišņi – slapjš sniegs un sniegs. Jaunākās sinoptiķu prognozes liecina, ka visas nedēļas garumā vietām gaidāma intensīva snigšana, kā arī Latviju sasniegs pamatīgs sals.

Laika apstākļus nedēļas lielāko daļu noteiks ciklonu darbība, līdz ar to gaidāms nokrišņiem bagāts un vējains laiks. Trešdien pāri Lietuvai un Polijai virzīsies aktīvs ciklons, un tā ziemeļu mala Latvijā nesīs stipru sniegu. Naktī stipri snigs Kurzemē, bet dienā nokrišņu zona virzīsies pāri pārējai Latvijas teritorijai.

Snigšanu pavadīs arī stiprs ziemeļaustrumu vējš, līdz ar to gaidāms putenis ar redzamības pasliktināšanos un sniega sanesumu veidošanos uz ceļiem. Arī gaisa temperatūra turpinās pazemināties, norāda sinoptiķi.

Darba nedēļas beigās ar ziemeļaustrumu vējiem Latvijā ieplūdīs sausākas arktiskās gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra strauji pazemināsies. Darba nedēļas beigās naktīs termometra stabiņš Latvijas austrumos noslīdēs līdz -20…-21 grādiem pēc Celsija, un arī citviet Latvijā gaisa temperatūra nebūs augstāka par -10 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!