Šonedēļ Latvijā brīžiem gaidāms lietus, bet nokrišņu kopumā būs maz, un nedēļas vidū paaugstināsies gaisa temperatūra, prognozē "Global Forecast System".

Otrdien no rīta un dienā, sākot ar valsts dienvidrietumiem, gaidāms neliels lietus, vietām īslaicīgs stiprāks lietus, un pūtīs brāzmains dienvidaustrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +14..+19 grādu.

Trešdien vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss, un gaiss kļūs nedaudz siltāks, savukārt ceturtdien prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +25 grādiem. Piektdien tik silts laiks iespējams valsts austrumos, jo no rietumiem ieplūdīs vēsāks gaiss. Brīvdienās gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +17..+22 grādus, vietām gaidāms īslaicīgs lietus.

Atbilstoši pašreizējai prognozei dažās pilsētās var krist 17. un 18. septembra siltuma rekords. Līdz šim septembrī nav pārspēts neviens temperatūras rekords, bet augustā tika laboti 52 karstuma un 17 aukstuma rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Šī nedēļa būs aptuveni četrus grādus siltāka par normu, savukārt nākamās nedēļas vidējā gaisa temperatūra varētu būt divus grādus virs ilggadējā rādītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!