Foto: AP/Scanpix/LETA
Šonedēļ laika apstākļi būs mainīgi - gaidāmas gan pāris siltas dienas, kad termometra stabiņš pietuvosies +15 grādu atzīmei, gan lietainas un vējainas dienas. Tāpat joprojām saglabājas neliela iespējamība, ka nākamās nedēļas izskaņā būs iespējams novērot pirmās slapja sniega pārslas, prognozē sinoptiķi.

Darba nedēļas pirmajā pusē gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līs. Pirmdien saglabāsies mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē tas būs brāzmains, savukārt otrdien vējš pierims un dienā pakāpeniski iegriezīsies no dienvidu puses, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaisa temperatūra naktīs būs -1...+3 grādu robežās, vietām, kur debesis skaidrosies, temperatūra var būt vēl par pāris grādiem zemāka. Naktis būs siltākas piekrastē, tur vietām līdz +8. Pirmdien gaiss iesils līdz +7…+11, bet otrdien līdz +4…+9.

Darba nedēļas vidū pie mums pakāpeniski ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss, tomēr siltumu pavadīs lietus un vējš. Trešdien mākoņu daudzums palielināsies un no rietumiem Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona, līdz ar to daudzviet līs. Naktī piekrastē, bet dienā teritorijas lielākajā daļā pūtīs brāzmains vējš.

Nakts vēl būs auksta, bet dienā gaiss iesils līdz +9…+15.

Darba nedēļas beigās laiks būs būs vējains. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas maksimumu sasniegs ceturtdien un naktī uz piektdienu. Pēc šī brīža prognozēm vēja brāzmas piekrastes rajonos varētu pastiprināties līdz 20-25 m/s, bet iekšzemē līdz 17-22 m/s. Gaisa temperatūra ceturtdien naktī nebūs zemāka par +7…+14°, bet dienā tā atkal varētu sasniegt +15°. Arī piektdien naktī un dienā temperatūra īpaši neatšķirsies, tā būs +8…+12° robežās.

Tālākās prognozes liecina, ka brīvdienās joprojām gaidāms vējains laiks, naktis atkal paliks aukstākās, termometra stabiņam daudzviet noslīdot zem +5 atzīmes, dienā temperatūra būs +3…+8 robežās. Daudzviet sagaidāmi nokrišņi, naktīs vietām iespējams slapjš sniegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!