Tuvākajās dienās Kurzemē un Zemgalē nokusīs vienlaidu sniega sega - sniegs saglabāsies tikai vietām, galvenokārt mežos un agrāko kupenu vietās. Savukārt nedēļas beigās vienlaidu sniega sega var izzust arī Vidzemē un Latgalē, liecina sinoptiķu prognozes.

Siltākais gaiss Latvijā ieplūdīs naktī uz ceturtdienu un sestdien, kad termometra stabiņš pakāpsies līdz +3..+8 grādiem. Strauju sniega kušanu veicinās arī lietus un brāzmains vējš.

Tiesa, valsts austrumu pusē reizēm gaidāms arī slapjš sniegs, svētdien snigšana iespējama visā valstī, pūtīs stiprs vējš.

Otrdien vēl visu Latviju klāj sniegs. Latvijas austrumu daļā līdz otrdienas rītam nav sākusies sniega kušana, bet Kurzemē sniega sega kopš svētdienas sarukusi jau par 6-16 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jau ziņots, ka lietus un sniega ūdeņi applūdinās atsevišķas zemākas vietas, lielākās problēmas gaidāmas Kurzemē un Vidzemes dienvidrietumos - reģionos, kur iepriekšējās nedēļās sasnidzis daudz sniega.

Ceļoties ūdens līmenim upēs, iespējama ledus uzlūšana un sastrēgumu veidošanās, kas radīs lielāku plūdu risku. Sākumā ūdens līmenis celsies mazajās Kurzemes upēs, nedēļas otrajā pusē ūdens līmeņa kāpums sāksies arī Vidzemes upēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!