Foto: DELFI
Šonedēļ Latvijā gaidāmas karstākās dienas pēdējā gada laikā - gaisa temperatūra reizēm pārsniegs +30 grādu atzīmi, prognozē sinoptiķi.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi laiks būs pārsvarā saulains, nedēļas vidū vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons. Plašākas lietusgāzes iespējamas nedēļas beigās, atkāpjoties karstumam, tomēr pastāv arī iespēja, ka tas vēl nenotiks un ka svelme turpināsies nākamnedēļ.

Valdošie būs lēni vēji, trešdien gaidāms mērens dienvidaustrumu vējš.

Nakts uz otrdienu būs auksta - zem skaidrām debesīm un bezvējā gaisa temperatūra vietām Vidzemē un Ziemeļkurzemē noslīdēs līdz +5 grādiem. Otrdienas pēcpusdienā valsts dienvidos gaiss jau sakarsīs līdz +27..+28 grādiem.

Trešdien lielākais karstums gaidāms Kurzemē, kur termometra stabiņš pakāpsies līdz +32 grādiem, ceturtdien līdzīga gaisa temperatūra prognozēta Latgalē. Piektdien karstums varētu atslābt, bet sestdien iespējama svelme līdz +33 grādiem.

Minimālā gaisa temperatūra 5.-8.augusta naktīs būs +9..+18 grādu.

Jau ziņots, ka šonedēļ paaugstināsies ne tikai gaisa temperatūra, bet arī ultravioletais starojums, tomēr tas nesasniegs tik augstu līmeni kā jūlijā. No saules visvairāk jāuzmanās dienas vidū un agrā pēcpusdienā - no plkst.12 līdz 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!