Foto: Shutterstock
Iepriekšējā nedēļā Latvijā tika sasniegts šīs ziemas aukstuma rekords, kad gaisa temperatūra naktī uz 8. februāri Vidzemē pazeminājās līdz -18 grādiem. Kaut arī šonedēļ tik liels sals nav gaidāms, tomēr vietām naktī, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš var noslīdēt zem -10 grādiem. Tuvojoties nedēļas nogalei, virs Latvijas teritorijas pastiprināsies ciklona darbība, un gaisa temperatūra jau visā Latvijā dienas laikā būs virs 0 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Pirmdien dienas laikā lielā daļā valsts teritorijā saglabāsies vēl -2 līdz -4 grādu sals, bet jūras piekrastē gaiss iesils līdz +1 grādam.

Otrdien jau daudzviet rietumu un centrālajos rajonos būs ap 0 līdz +2 grādiem, bet austrumos gaisa temperatūra arī dienas laikā vēl saglabāsies negatīva. Pirmdien un otrdien vējš būs mērens un pūtīs no dienvidu puses, nedaudz stiprāks tas būs izjūtams piekrastes rajonos.

Arī nedēļas turpinājumā siltāks laiks saglabāsies rietumu un centrālajos rajonos, bet visā Latvijā pozitīva gaisa temperatūra, pēc pašreizējām prognozēm, sagaidāma nedēļas nogalē.

Kopumā nedēļas pirmajā pusē pa laikam nedaudz snigs, rietumu rajonos gaidāms arī slapjš sniegs, bet snigšana nebūs intensīva, un sniega sega būtiski nepieaugs. Nedēļas otrajā pusē, ciklona ietekmē, nokrišņu daudzums palielināsies un, termometra stabiņam pakāpjoties nedaudz virs 0 grādu atzīmes, biežāk būs sagaidāms slapjš sniegs un lietus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!