Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdien no pulksten 12 Rīgā un atsevišķos valsts rajonos pastiprinājies vējš, kas brāzmās sasniedzis 20 metrus sekundē, brīdina Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sinoptiķi brīdina, ka pastiprināsies ziemeļrietumu vējš. Pusdienlaikā galvaspilsētā Ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē, ziņo sinoptiķi.

Stiprā vēja dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests jau saņēmis jau 35 izsaukumus, no kuriem lielākā daļa bijusi Rīgā un Rīgas reģionā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

VUGD līdz plkst.16.30 bija saņēmis 35 izsaukumus, no kuriem lielākā daļa bijuši Rīgā vai Rīgas apkārtnē. 19 no tiem bijuši gadījumi, kad kritušie koki šķērsojuši ceļa braucamo daļu, sešos gadījumos koki uzkrituši mašīnām, bet trīs gadījumos koki gāzušies uz māju jumtiem. Tāpat esot vairāki gadījumi, kad pārrauti elektrības vadi, bet Slokas ielā vadi esot pārrauti tramvajam.

Tāpat Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 2 tiek ziņots par krītošiem ķieģeļiem un VUGD patlaban ierobežo teritoriju.

Rīgā, Lāčplēša ielā uz divstāvu dzīvojamās mājas uzkritis koks, bet Ķengaragā koks uzkritis mašīnai, bet citviet koks uzkritis uz elektrības vadiem.

Stiprais vējš nogāzis arī kādu koku Aizkraukles pagastā, kurš uzkritis dzīvojamai mājai. Cilvēki šajos negadījumos nav cietuši.

Pēc Boforta skalas vējš, kura ātrums ir 17,2 līdz 20,7 metri sekundē, tiek saukts par vētrainu vēju. Tā laikā liecas lieli koki, lūst tievi zari. Cilvēka gaita pret vēju ievērojami apgrūtināta. Tālu no krasta dzirdama ūdeņu bangojuma dunoņa.

Sinoptiķi jau iepriekš vēstīja, ka gan aizvadītajā nedēļas nogalē gan šīs nedēļas sākumā gaidāmas spēcīgs un brāzmains vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!