Foto: Shutterstock
Ceturtdien un piektdien visā valstī saglabāsies karstums, sevišķi austrumu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes.

Teritorijas austrumu daļā vietām, pārsvarā Vidzemē, gaidāms ekstremāli stiprs karstums – ceturtdien un piektdien gaisa temperatūra dienas vidū un pēcpusdienā sasniegs +32...+33 grādus.

Piektdien mākoņu daudzums būs mainīgs, no dienas vidus vietām, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, būs pērkona lietusgāzes, dažviet tās būs stipras, ir iespējama arī krusa. Pūtīs lēns, galvenokārt austrumu puses vējš, kas negaisa laikā brāzmās var sasniegt 15 metrus sekundē.

Karstums piektdien daudzviet saglabāsies, un termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā pakāpsies līdz +25...+30° atzīmei, austrumos līdz +32° atzīmei, bet vietām piekrastes rajonos gaiss iesils vien līdz +21…+24°.

Rīgā dienā būs saulains laiks, vien brīžiem debesis daļēji klās mākoņi un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs ap +30°.

Jau ziņots, ka ceturtdien valstī gaidāms lielākais karstums kopš pērnās vasaras. Tveices dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ceturtdien un piektdien izsludinājis oranžo brīdinājumu valsts rietumu daļā un sarkano brīdinājumu valsts austrumu pusē. Iespējami arī spēcīgi negaisi.

Augstā ultravioletā starojuma dēļ no pulksten 11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši atrasties saulē.

Brīdinājumu ceturtdienas rītā izplatījis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, norādot, ka no ceturtdienas līdz piektdienai visā valstī pieņemsies spēkā karstums.

Brīdinājums spēkā no ceturtdienas pulksten 11 līdz piektdienas pulksten 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!