Foto: LETA
Svētdien dienā saule mīsies ar mākoņiem, vien vietām, galvenokārt austrumos, mākoņi vēl nesīs slapju sniegu un sniegu, vēstas Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, valsts ziemeļu daļā piekrastes rajonos brāzmās līdz 15-16 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma 0...+5° robežās, austrumu rajons 0...-1°.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, un gaisa temperatūra būs 0...+2°.

Svētdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums. No Rīgas jūras līča nākoši mākoņi turpina nest stipru snigšanu atsevišķās vietās Vidzemē.

Suntažos un vietām citviet teritorijā uz austrumiem no Rīgas, Vidzemes dienvidrietumu daļā, zemi klāj 15 – 20 centimetru dziļš sniegs, ziņo vietējie iedzīvotāji. Latvijas lielāko daļu sedz no nepilna centimetra līdz sešiem centimetriem bieza sniega kārta.

Gaisa temperatūra -2..-6 grādi, siltāks laiks saglabājas piekrastē, kur, vējam pūšot no jūras, termometra stabiņš nav noslīdējis zemāk par +1..+3 grādiem.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis, pūš rietumu, dienvidrietumu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra -1..-4 grādi. Arī galvaspilsētu pārklājusi plāna sniega sega.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,9 grādiem Alūksnē līdz +4,6 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.novembrī bija +22..+25 grādi daudzviet Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -26 grādi Somijas un Krievijas pierobežā.

"Latvijas Valsts ceļi" brīdina, ka svētdien sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Ainažu šoseja (A1) visa maršruta garumā;

Vidzemes šoseja (A2) visa maršruta garumā;

Valmieras šoseja (A3) visa maršruta garumā;

Rīgas apvedceļi (A4 un A5) visā maršruta garumā;

Daugavpils šosejas (A6) visa maršruta garumā;

Bauskas šoseja (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai;

Jelgavas šoseja (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai;

Liepājas šoseja (A9) no Rīgas līdz Kalnciemam un no Apšupes krustojuma līdz Skrundai;

Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Strazdei;

Rēzeknes šoseja (A12) no Jēkabpils līdz Rēzeknei;

Grebņeva – Medumi šoseja (A13) visa maršruta garumā;

Daugavpils apvedceļš (A14) visa maršruta garumā;

Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā;

Kokneses šoseja (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Ludzas un Ventspils apkārtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!