Foto: Shutterstock
Svētdien dienā debesis būs mākoņainas, tomēr brīžiem tās arī skaidrosies un uzspīdēs saule, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nokrišņi nav gaidāmi, bet atsevišķos posmos ceļi saglabāsies slideni.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš.

Gaisa temperatūra gaidāma +2...-3 grādu robežās pēc Celsija skalas, austrumos būs -3...-6 grādi.

Rīgā dienā caur mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, un nokrišņi nav gaidāmi.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš.

Gaisa temperatūra būs 0...-2 grādu robežās.

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija pazeminājusies līdz -6..-12 grādiem, temperatūra vēl turpina kristies, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Zem -10 grādiem termometra stabiņš noslīdējis vietām Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos, kur izklīduši mākoņi un iestājies bezvējš. Austrumu novados pārsvarā saglabājas mākoņainas debesis, nav ievērojamu nokrišņu.

Iepriekšējo reizi tik liels sals Latvijā bija pirms nepilna mēneša – 8. janvārī.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega segas biezums valsts rietumu un centrālajā daļā pārsvarā nav lielāks par pieciem centimetriem, bet daudzviet Vidzemē un Latgalē saglabājas vairāk nekā desmit centimetrus dziļa sniega kārta. Priekuļos tās biezums ir 16 centimetri, Alūksnē - 17 centimetri, Dagdā - 23 centimetri.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēnu ziemeļaustrumu vēju nomaina bezvējš, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,1 grāda Pāvilostā līdz -3,9 grādiem Zosēnos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4. februārī bija +25 grādi Katalonijā, Spānijas ziemeļaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -27 grādi Somijas un Skandināvijas ziemeļos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!