Foto: LETA
Svētdien Latvijā gaisa temperatūra būs +6..+9 grādi naktī un +9..+12 grādu dienā, tādējādi tā būs viena no visu laiku siltākajām ziemas dienām un var kļūt par vissiltāko decembra diennakti meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Anomālais siltums tuvojas no Rietumeiropas, kur sestdien Anglijā gaisa temperatūra pakāpusies līdz +16 grādiem, Francijas dienvidrietumos un vietām Spānijā - līdz +21..+24 grādiem.

Pārsvarā saglabāsies apmācies laiks. Naktī un priekšpusdienā Latvijas lielākajā daļā, vēlāk vairs tikai vietām gaidāms neliels lietus un dūmaka.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, Ziemeļkurzemē - līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā svētdien gaidāma siltākā decembra diena novērojumu vēsturē - prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +12 grādiem, līdzšinējais galvaspilsētas rekords ir +11,5 grādi 1953. gada 5. decembrī. Naktī un priekšpusdienā iespējams neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, dienā brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Mēneša nacionālais siltuma rekords ir +12,5 grādi 1947. gada 4. decembrī. Decembra otrās dekādes rekords Latvijā ir 2006. gada 15. decembrī reģistrētie +11,6 grādi, savukārt 20. decembra rekords ir +11,4 grādi 1932. gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!