Foto: Shutterstock
Svētdienas rītā zemākā gaisa temperatūra novērojumu stacijās reģistrēta Jaunpiebalgas novada Zosēnos, kur sešos rītā termometrs rādīja -5,0 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Madonā tobrīd bija -4,8 grādi. Daudzviet citviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -2..-4 grādiem.

Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem nepilnu piecu grādu sals naktī bija arī Rīgas tuvumā - Garkalnes apkaimē. Mākoņiem aizklājot debesis, no rīta aukstums ir mazinājies.

Daudzviet Rietumlatvijā, kā arī Vidzemes piekrastē gaisa temperatūra no rīta ir nedaudz virs nulles. Siltākais gaiss sešos rītā bija +5,5 grādi Kolkā un Ventspils ostā.

Valsts lielākajā daļā debesis ir mākoņainas. Dažviet Austrumlatvijā izveidojusies migla, iespējama arī neliela sarma. Visā valstī lēns vējš vai bezvējš.

No Rīgas jūras līča nākoši mākoņi turpina gādāt nokrišņus vietām Kurzemē, Zemgalē, Jūrmalā un tās apkaimē. Nokrišņi ir dažādi - lietus, krusa un sniegs.

Šī ir viena no pirmajām snigšanas reizēm šoruden Latvijā. Saskaņā ar aculiecinieku ziņoto un Igaunijas nokrišņu radara datiem sestdienas pēcpusdienā nedaudz īslaicīgi sniga Alūksnē un vietām citviet Ziemeļvidzemē.

Rīgā pārsvarā mākoņains rīts, bezvējš, gaisa temperatūra +1..+2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien bija no +3 grādiem vietām Latgalē un Vidzemē līdz +9 grādiem Kurzemē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.oktobrī bija +32 grādi Krievijas dienvidos, kā arī +33 grādi Spānijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -14 grādi Skandināvijas kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!