Foto: F64

Līgo dienā Latvijā iegriezīsies brāzmains rietumu vējš un lielākie lietus mākoņi atkāpsies uz ziemeļiem. Līgo vakarā un Jāņu naktī tikai vietām iespējams neliels īslaicīgs lietus vai smidzināšana, prognozē sinoptiķi.

Sestdien laikapstākļus noteiks ciklons, tādēļ būs pārsvarā apmācies laiks, naktī un priekšpusdienā brīžiem līs, vietām iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss, dažviet būs migla. No dienvidrietumiem tuvosies anticiklons, tā ietekmē dienas otrajā pusē lieli nokrišņi vairs nav gaidāmi, vietām Kurzemē un Zemgalē mākoņi izklīdīs.

Līgo dienā, sākot no valsts dienvidrietumiem, austrumu vēju nomainīs brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš. Tā ātrums brāzmās pēcpusdienā pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, stiprākais vējš gaidāms Kurzemē un Zemgalē. Gaisa temperatūra mākoņu dēļ dienā paaugstināsies maz - tikai līdz +14..+18 grādiem, valsts dienvidos vietām līdz +20 grādiem.

Jāņu nakts paies bez lieliem nokrišņiem, mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, vietām Kurzemē un Zemgalē veidosies neliela migla. Vējš pamazām pierims, bet Latgalē un Vidzemē vēl gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8..+13 grādiem.

Jāņu dienā mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Pūšot mērenam rietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem.

Nākamajā darba nedēļā Latvijā katru dienu gaidāms īslaicīgs lietus, visvairāk nokrišņu varētu būt pirmdien un otrdien, gaisa temperatūra pārsvarā nebūs augstāka par +15..+20 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!