Foto: LETA
Trešdienas, 17. februāra, rītā Latvijas debesis ir daļēji mākoņainas, vietām – galvenokārt austrumu novados – nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra rīta agrumā pazeminājusies līdz -4..-10 grādiem, Latgales un Vidzemes lielākajā daļā – līdz -11..-15 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un Rucavā līdz 30 centimetriem Saldū, 31 centimetram Siguldā, 33 centimetriem Dagdā un 39 centimetriem Alūksnē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ziemeļaustrumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra aptuveni -10 grādu.

Trešdien dienā Latvijā gaidāms lielākoties saulains laiks, būs arī mākoņi, no kuriem vietām nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -2..-7 grādi valsts rietumu daļā un -8..-11 grādi Austrumlatvijā. Vakarā gaidāms sals līdz -20 grādiem.

Rīgā gaidāma saulaina diena, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -7 grādiem.

No ziemeļiem palielinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1017-1021 hektopaskāls.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,6 grādiem Pāvilostā un Ventspilī līdz -3,6 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16. februārī bija +22 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -35 grādi Somijā un -44 grādi Krievijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!