Foto: LETA
Arī svētdien Latvijā pārspēts 25.maija karstuma rekords ne tikai atsevišķās meteoroloģisko novērojumu stacijās, bet arī visā valstī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijas teritorijā reģistrēta 24.maijā, bija +29,0 grādi 1989.gadā. Šis rekords labots par dažām grāda desmitdaļām.

Divos pēcpusdienā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija +27..+29 grādi. Savukārt Kurzemes rietumu piekrastē karstums jau ir atkāpies - Liepājā un Ventspilī gaisa temperatūra ir tikai +17..+18 grādu jeb par 13 grādiem mazāk kā sestdien.

Vietām Latvijā īslaicīgi līst un ducina pērkons, mākoņi virzās no dienvidiem uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Negaiss var atnest ne tikai stipras lietusgāzes, bet arī krusu un lielas vēja brāzmas, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka 23.maija karstuma rekords tika pārspēts 14 novērojumu stacijās, 24.maija rekords - 18 meteostacijās. Visaugstākā gaisa temperatūra abās dienās tika reģistrēta Ventspils ostā, kur termometra stabiņš pakāpās attiecīgi līdz +31,4 un +31,7 grādiem. Līdzšinējais 23.maija karstuma rekords Latvijā bija +29,1 grāds 1953.gadā, bet iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 24.maijā, bija +29,5 grādi 1963. un 1979.gadā.

Pirmdien gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, bet turpmākajās dienās visā Latvijā iestāsies auksts laiks. Saskaņā ar jaunāko "Global Forecast System" prognozi trešdien un ceturtdien būs tikai +9..+15 grādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!